Nieuws over Zangvereniging Vivace

Voor 25 mei 2018 staat op de planning om het Requiem van Faure & Requiem van Duruflé uit te voeren.

 

Op vrijdag 27 oktober 2017 hebben zangvereniging Vivace en St. Michael het oratorium Saul van Händel uitgevoerd in de Maria van Jessekerk, Burgwal 20 te Delft.

Medewerking wordt verleend door:
Annemieke Rademaker – Sopraan
Annemieke van Zuylen – Sopraan
Pieter van Breugel – Altus
Bas Volkers – Tenor
Maarten van Manen – Bas
Zangvereniging Vivace
Orkest St. Michael
Koos van Beurden – Dirigent

 

 

Vivace voerde op 16 juni 2017 de opera Dido en Aeneas uit naast Dorpskerk Schipluiden

De solopartijen werden vrijwel allemaal gezongen door koorleden: Teun Struis (Aeneas), Annemieke van Zuylen (Belinda), Isabel Arends (hofdame), Sybil Bentvelsen en Carin Haring (heksen) en Marjes Elling (Mercurius). De rollen van Dido en Sourceress worden gezongen door Annemieke Rademaker en Arianne Thijs-van ’t Hoog

 

Dido en Aeneas is een kameropera van Henry Purcell. De eerste bekende opvoering was in 1688. Sinds de eerste uitvoering in de Verenigde Staten (New York, 1923) is het een bekend werk, dat wereldwijd zowel door professionele musici als amateurs wordt uitgevoerd. De opera vertelt het verhaal van Aeneas die Troje is ontvlucht en arriveert in Carthago, waar koningin Dido hem op haar paleis ontvangt. Zij vat amoureuze gevoelens op voor de held en wordt daarbij aangemoedigd door haar zus en dienares Belinda. Een groep heksen die de koningin haten, weet het verliefde duo met succes uit elkaar te spelen. Aeneas vertrekt weer uit Carthago en Dido blijft ontroostbaar achter en sterft van verdriet. Dido en Aeneas wordt vaak als Purcells meesterwerk beschouwd, en de sterfscène van Dido met de aria ‘When I am Laid in Earth’, is een klassieker uit het barokrepertoire.